isdrömmar

Direktlänk till inlägg 14 oktober 2009

I ladugården

Av Zandra - 14 oktober 2009 13:02

Kossor har väldigt lång tunga.

Tjurar har ännu längre och starkare tunga.

Tjurar kan slicka omkull en full skottkärra med tung ensilage.

Tjurar kan slicka omkull en full skottkärra med tung ensilage 3 gånger i rad, fast man ställt den längre bort varje gång.

Kalvar äter gärna dina skosnören, och helst din overall också.


Men allt det där har jag ju lärt mig nu efter en vecka i ladugården. Det går snabbare och snabbare för oss att bli klara i ladugården.

Idag överlistade jag dessutom kalvarna. De brukar vilja äta på mig medan jag skottar ut ensilagen de ratat. Sjukt irriterande. Så idag föste jag ihop allt till en hög först. Och sen fick de sina pellets på den tomma platsen på foderbordet.

Då stod de där snällt och åt, och jag kunde skotta ut ensilagen ifred.

Haha, victory!

Det börjar verkligen kännas att jag inte är van vid sånt här arbete. Måste akta så inte kroppen blir överansträngd.

Av någon anledning jobbar man alltid bäst med sin ena sida och föredrar att använda den. Man håller t.ex alltid ena handen framför den andra på spaden när man skottar.

Min bra sida är därför väldigt trött nu. Så jag försöker lära upp min sämre sida. Den har inte lika bra teknik, men den lär sig.

Kan inte jobba med bara ena sidan när det är så här tungt varje dag. Har börjat känna av det nu.


Det var försten bara en ko som dog igår, den andra klarade sig!


När vi var klara i ladugården skulle vi fånga Sibbas hästar som smitit. Det tog en stund, men till slut fick vi med oss dem. Då skulle de flyttas till en annan hage en bit bort, och man fick gå en lång omväg dit. Så det blev en del motion idag. Nu har vi varit hemma och käkat lite och ska vidare till stallet.

Idag blåser det och är mulet. Trist att det fina vädret försvann.

 
 
Vivi

Vivi

14 oktober 2009 15:06

Ja.... du får vara rädd om kroppen, du har bara en!
Samtidigt kommer du ju vara grymt vältränad när du kommer hem!

Ush stackars kossa, borde de inte kunna förutse att det kan bli farligt för de små kossorna med den elaka gasen?
Vet hur mycket föräldrarna var på oss på öland att avra försiktiga vid gödselstackarna, det hände att djur råkade trilla ned i den och då dog de :(

http://www.missvivis.se

 
Ingen bild

Katti

14 oktober 2009 16:39

Halloj Zandra-san! Så du skriver och tar bilder. Känns som om man är med dig där, nästan. Jobbade i lördags o fick en stund att läsa o nu har jag plöjt igenom allt. Oj oj, tyckte du det var tungt här på Fler Bollar så var det väl inget mot det du jobbar med nu. Måste ändå vara härligt med alla djuren o du blir nog specialist på att tämja islandshästar.

Här snurrar det på som det brukar. Lite lugnare med web beställningar. Skönt så får vi tid för annat. Linda sköter sig perfekt o håller på o blir en riktig säljare. Hon har förstått vad som gäller o bjöd på kanelbullar på dagen. Vi fick första snöfallet igår o idag kom det mer. Ligger inte kvar men det är kyligt.

Ceddan haltar fram efter ett snyggt hopp över en sten. Han landade antagligen lite tungt och stumt och har ontl Det är mycket synd om honom.

Jag förstår att Dennis inte gillar att bli kallad pojken, låter som en liten tummetott därhemma. Varför inte Dennis, helt enkelt?

Massor av hälsningar härifrån Tomtebogatan
/Katti

 
Din Ömma Moder

Din Ömma Moder

14 oktober 2009 17:30

Här hemma händer det grejer må du tro!
Skorpan har kommit hem!
En tjej som jobbar på Åkersberg ringde att hon fanns där, så jag åkte dit direkt och hämtade henne. Fyra månader har hon varit ute på äventyr! Antagligen hittade hon inte hem, det var nog för långt borta. Hon är så glad att vara hemma igen, vet inte hur väl hon vill oss. Skönt att hon är hemma igen!

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
Jacqie

Jacqie

14 oktober 2009 20:59

Hej zandra!! Det verkar som om du har det bra där borta även fast det också verkar väldigt tungt med all arbete osv :) Här hemma har det snöat lite fast det gick bort lika fort som det kom ungefär...Ha det bra kram!!

http://jacquelinesporrong.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Zandra - 15 december 2009 19:45

Väckarklockan ringde 03.50. Då hade jag sovit knappt 3.5 timmar. Hade svårt att somna igår kväll, lite resfeber kanske.Sibba skjutsade mig till Flygbussen och vi tog farväl av varandra. Hon sa att jag varit till stor hjälp och att jag var välkommen t...

Av Zandra - 14 december 2009 19:30

Vi gick upp strax före 9 och åkte till Sibbas mamma. Jag tittade klart på The Notebook, hann inte se slutet igår. Och Sibba sov en stund på soffan.Sen gav vi oss ut för att leta hästsportbutiker. Sibba skulle hitta jackor som hon och hennes blivande ...

Av Zandra - 13 december 2009 19:30

Vi hände i stugan till strax efter lunch. Sibbas pojkvän kom på besök. Dom satt och pratade och jag kikade på The Notebook på laptopen. Söt film.Resten av resan till Reykjavík var smärtfri. På ett ställe åkte vi ner i en dal där dimman låg tjock. Det...

Av Zandra - 12 december 2009 13:00

Vi kom iväg först vid lunchtid, så vi började med att äta lunch på en restaurang som låg högst upp i ett hus i Akureyri. Vi fick en vacker utsikt, och god mat! Sen promenerade vi lite i staden innan vi fortsatte vår resa mot Blönduos. Innan vi lä...

Av Zandra - 11 december 2009 13:00

Igår kväll var det Fimmtudagspartí, kombinerat med avskedsfest för mig.  Eninar, Beggi och en av Beggis vänner kom. Vi  spelade ett roligt kortspel. Om man t.ex. fick upp en knekt var man tvungen att sjunga och dansa. Sången valdes av personen som va...

Presentation


En blogg om att våga släppa vardagen och förverkliga sina drömmar. En vinter på en liten ö i norra Atlanten.

Bilder

Fråga mig

0 besvarade frågor

Hovspår i snön

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<<
Oktober 2009 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards